Actitud digital cívica (fase 3)

Imatge

Un dels elements a tenir en compte quan treballem amb l’ordinador és la seguretat. En aquest sentit, un programa antivirus ens garanteix la protecció necessària davant amenaces víriques constants.
Per altra banda, hàbits rutinaris i raonables ens poden ajudar vers una millor actitud digital cívica. A saber, l’ús de programes informàtics legals i l’actualització d’aquests amb els últims elements de seguretat ens pot facilitar de manera prominent la navegació de forma segura.

Cal destacar en aquest mateix context, que realitzar còpies de seguretat, com a mínim de tota la documentació importat, és essencial. D’aquesta manera podrem sempre disposar d’aquesta quan més la necessitem.
Si parlem de la gestió de la informació, cal recordar que trobem avui dia especialistes en desxifrar claus personals, i que això és en part a una mala elecció dels usuaris. Tot una sèrie de consells podem tenir en compte si ho volem evitar.
Hi ha també un aspecte a ressaltar, es tracta dels drets d’autor. Els continguts que trobem a la xarxa responen a criteris de compartició diferents. Així, trobem els continguts subjectes a drets de propietat intel.lectual i a drets d’autor, regulats per l’Organització Mundial de la Propietat Intel.lectual (OMPI); els continguts de domini públic; els continguts de fair use, possibles d’utilitzar només en determinats casos; els anomenats amb llicència copyleft, què, sent de lliure circulació, condiciona l’usuari a que el nou contingut generat amb aquesta informació prèvia mantingui el mateix tipus de llicència.

En qualsevol cas, l’ús de citacions quan utilitzem recursos bibliogràfics aliens és del tot recomanable. D’aquesta manera, la propietat intel.lectual quedarà del tot respectada i si bé la nostra obra no és del tot interessant, no ens podran acusar de plagi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s