Comunicació a la xarxa

La UOC és una alternativa excel.lent perquè les persones puguin cursar uns estudis a distància. De forma no presencial, els alumnes de les diferents assignatures s’organitzen segons les seves pròpies circumstàncies per tal de poder seguir el curs. Això vol dir que ens trobem davant de grups de persones molt diferents pel que fa a l’edat, la professió, la disponibilitat horària i la capacitat de temps per dedicar-hi. Així, doncs, és fonamental entendre, conèixer i saber utilitzar les noves eines informàtiques, els recursos que ens proporcionen i la manera de comunicar-nos entre nosaltres.

La xarxa ens permet mantenir una comunicació constant i absoluta, ens podem enviar els arxius, rectificar-los, modificar-los, corregir-los i comentar-los abans de ser exposats al blog del grup. Per tal que tota aquesta disponibilitat sigui afectiva, la comunicació és bàsica. Important. Molt important.

I d’entre les grans oportunitats que ens ofereix aquesta xarxa i aquesta comunicació virtual entre persones que han de compartir tasques i projectes, la que el nostre grup més utilitza és la denominada asíncrona. Malauradament, encara no hem trobat el moment en què haguem pogut mantenir una comunicació síncrona. Per tant, hem d’aprofitar i explotar la comunicació a través dels correus electrònics. és per aquest motiu que és d’una importància cabdal connectar-se diàriament, llegir tots els missatges i contestar-los. Agraïr les feines dels demés i donar ànims i suport als qui mostren més dificultats en enllestir-les. S’ha de fer notar als companys que torts estem treballant per tirar endavant el mateix projecte. Que ens podem repartir tasques i confiar en que cadascú realitzarà la seva o demanarà ajuda quan ho necessiti.

Així, doncs, és mitjançant la comunicació a la xarxa que es mobilitza tot. Una idea, un dubte, una manera de fer,…tot es desenvoluparà a través d’un missatge electrònic, que tots els companys del grup hauran de rebre i podran contestar donant la seva opinió. Llavors, és gràcies a aquesta comunicació i al domini de la seva utilització quan tot el demés agafa sentit. Sense la possibilitat de la vida virtual, res del que estem fent existiria.


Laura Herrero

 

Anuncis

Un pensament sobre “Comunicació a la xarxa

  1. Esteve Díaz

    Efectivament, l’evolució tecnològica dins l’àmbit de la comunicació és representa en millores constants. Un exemple és la web 2.0, la qual ens permet interactuar. Aquests espais són un punt de trobada, intercanvi i diàleg entre usuaris separats pot ser per mil.les de quilòmetres. Així, correus electrònics, missatgeria instantània, fòrums, xarxes socials, blocs o xats, són eines de comunicació que amb el pas del temps deixen en desús sistemes analògics.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s