Planificació (I)

En aquesta secció volem donar coneixement de quines han estat i són les bases quant a la planificació del projecte que duem a terme, ja assenyalat en la secció About.

L’objectiu del nostre projecte és estudiar els aspectes més determinants que assenyalen la literatura trobadoresca com un cas de literatura europea no específicament associada a una llengua sinó a un territori.

El projecte es divideix en diferents fases d’estudi i investigació marcades per la cronologia dels esdeveniments històrics. Seguint el fil de la història entendrem quina va ser l’evolució de la producció literària que ens ocupa.

  • La Literatura trobadoresca lligada a l’espai polític i geogràficAquest treball el durà a terme la Neus. Es tracta d’un estudi el qual ens oferirà informació sobre els aspectes més polítics, lligats entre d’altres al regnat d’Alfons I El Trobador i la voluntat d’expansió de la confederació catalanoaragonesa cap al nord, geografia occitana.

  • Contextualització històricaEn línia amb la fase o estudi previ, la Laura s’encarregarà d’aportar les dades històriques que ens serveixen per contextualitzar el moment en què ens trobem i podem així entendre millor el perquè de l’existència d’una cultura compartida de ple a l’altra banda del Pirineus.

  • Literatura trobadoresca abans de la Batalla de MuretAquest treball el duré a terme jo mateix, l’Esteve. Es tracta de l’anàlisi merament productiva de la literatura trobadoresca fins el moment clau que representà la batalla.

  • Literatura trobadoresca després de la Batalla de Muret. La Carlota ens parlarà de quant i com de diferent és la producció literària trobadoresca a partir del moment en què queden millor definits els territoris geopolítics occitans i catalans.

Els recursos que utilitzarem seran principalment els habituals dels què disposem a internet: cercadors tipus google, webs especialitzats (sàpiens, Enciclopèdia Catalana, blocs d’història i de literatura, RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert)…etc.

Per altra banda les eines poden ser les suggerides per part del tutor de l’assignatura: Zotero resulta una eina del tot pràctica per compartir bibliografia de comú interès pels membres del grup. En aquesta mateix línia, la Wiki de la UOC ens ajuda a engrandir la visió i forma de treball ja que podem veure també com evolucionar l’estudi que duen a terme els companys d’altres grups.

A més a més, la mateixa plataforma de correu intern de la UOC o la correspondència a través de l’àrea de grups de treball pot servir com a punt de trobada on posar elements nous i plantejar noves estratègies.

L’assignació de les tasques estan del tot definides com hem vist anteriorment. Per tant, cada membre és del tot responsable i el seu criteri absolutament decisiu per  desenvolupar les seves investigacions com millor cregui convenient. Una vegada viem el recull de les diferents àrees veurem de quina manera les podem harmonitzar perquè s’interpreti tot de manera homogènia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s